Maastokartat toimivat N900:ssa!!

Yksi kuva kertoo enemmän kuin pitkä blogikirjoitus. Alla juuri otettu screenshotti N900:sta (tunnistatteko paikan?).

Sain siis maanmittauslaitoksen maastokartat toimimaan myös N900:ssa. Maemo Mapperillä tämä on toiminut hienosti aiemmissa Nokian Maemo-laitteissa. Sain jo aiemmin Mapperin asennettua myös N900:lle mutten saanut NLS:n repositorya toimimaan ja Nokia ei ole luonut mitään asennustiedostoa kuten N810:lle.  Sain tuon toimimaan kopioimalla koko URLin sellaisenaan välilyönteineen ja erikoismerkkeineen suoraan N810:sta N900:lle. Ja nyt on koko Suomen maastokartat laitteessa ladattuna ja GPRS-yhteyttä ei tarvi pitää päällä maastossa liikkuessaan jos siis karttoja haluaa katsoa N900:n näytöltä.

Taidanpa tästä lähteä käväisemään tuolla kuvan paikassa.

Tags: , , ,

132 Responses to “Maastokartat toimivat N900:ssa!!”

  1. jow Says:

    Kappas vaan, sehän on melkein naapuri menossa käymään kuvassa näkyvällä Vepsäläisellä. 🙂

  2. Tero Says:

    Upeeta! Olisiko mahdollista saada tuota urlia …? Muuten pitää itte kehitellä jotain pythonkarttasovellusta tässä hetipian.

  3. LaruX Says:

    Mielenkiintoista!

    Asentelin itsekin koemielessä Maemo Mapperin extras-devestä viikonloppuna. Softa on kehittynyt huikeasti runsaan vuoden aikana! Kiva tietää että N810 trikillä sais nuo maastokartat näkyville myös N900:ssa.

    Mitä mieltä olet Maemo Mapperin vakaudesta? Sehän on extras-dev softaa vielä toistaiseksi..

  4. Laimea Silli Says:

    Kyllä se vakaa tuntuu olevan mutta Mapperista puuttuu ominaisuuksia joita siinä on N810:n uusimmassa versiossaan. Mm. olkanäppäin-zoomia ei voi konffata käyttöön. Käynnistettäessä aletaan zoomaustasolta 16 sensijaan että alettaisiin siltä tasolta mihin jäätiin. Ei voi zoomata NLS kartoilla kuin tasolle 5 (kartat tukee tasoa 5 minimissään), N810:ssa samoilla kartoilla pystyi zoomaamaan myös tasolle 3 ja 4 jolloin kartan laatu toki kärsi mutta siitä oli silti hyötyä. Jne. jne.

    Paljon siinä on vielä parannettavaa että on samalla tasolla kuin N810:lla.

  5. tdk Says:

    cool, kaikki näyttää muuten hyvältä mutta voisitko kertoa miten sait N900 sisäisen GPS:n toimimaan Maemo Mapperilla vai käytätkö ulkoista GPS:ää?

  6. Laimea Silli Says:

    sisäinen GPS toimii mapperin kanssa ihan ilman mitään konffausta. Ainakin minulla. Tosin tottakai se pitää laittaa mapperin GPS valikosta päälle “enable GPS”.

  7. tdk Says:

    tällä ei toimi, tulee vaan herjaa että Error connecting to GPS receiver. jotain häikkää tuossa bluetooth hommassa mun Maemo mapperissa kun clikkaa scan toimintoa tuolla settingseissä niin silloinkin tulee erroria…

  8. Laimea Silli Says:

    eihän tuossa mitään bluetooth-yhteyttä tarvita sisäisen GPS:n käyttämiseen. Kannattaa varmaan konffata sisäinen GPS käyttöön jos sulla jostain syystä on valittuna ulkoinen GPS.

  9. tdk Says:

    niin eikös se juurikin tuolla bluetooth valinnalla ilman mitän MAC tietoja käyttänyt sitä sisäistä GPS:ää? vai toimiiko se jotenkin eri tavalla N900:ssa?

  10. Laimea Silli Says:

    noin se oli N810:ssa mutta en ole löytänyt mitään vastaavaa valikkoa N900:n Mapperista. Sehän on vasta Alpha asteella koko softa.

  11. asn Says:

    Täälläkin kaipailtaisiin URLia, se vaikuttaa aika vaikealta selvitettävältä ilman että on N810:ä, jossa tuo olisi :/. maemo-mapper-topomaps-fi:n asennusyritykset vanhasta reposta tuottavat valituksen, että muistikorttia ei löydy, joten sitä ei voine käyttää.

  12. Laimea Silli Says:

    http://tableteer.nokia.com:80 © NLS 20O8 …þ@topomaps.tableteer.nokia.com/_tTilesD/%0d/%d/%d.jpg

  13. Sami Says:

    Suuri KIITOS! Yritän kikkailla noilla ohjeilla.

  14. Sami Says:

    Sori mut kysyn vielä et teenkö sen repositoryn maemo mapper karttavarastojen hallintaan vai sovellusten hallintaan/sovellusluetteloihin? Testasin jo karttavarastojen hallintoon tehdä tota,mut ei toimi….

  15. Laimea Silli Says:

    mapperiin tietty. Kuten sanottu tuo URL on sellainen että ei välttämättä toimi kun se muotoilu tuppaa muuttumaan laittoi sen sitten spostilla, avaa PC:llä suoraan N900:sta jne.

    • Sami Says:

      Ei näy sähköpostissa. Saisko vielä uudelleen?

      • Laimea Silli Says:

        en ole laittanut tuota kenellekään maililla muutakuin itselleni kokeeksi enkä ajatellut laittaakaan.

        Toivottavasti Nokia toimittaa tuon asennusohjelman kuten aiempiinkiin Maemo versioihin niin homma helpottuu.

  16. Sami Says:

    Kiitän taas…. Testailen.

  17. Laimea Silli Says:
    http://tableteer.nokia.com:80                                                  © NLS 20O8 …þ@topomaps.tableteer.nokia.com/_tTilesD/%0d/%d/%d.jpg

    pre-tägeillä pitäisi urlin olla nyt identtinen oroginaalin kanssa. Tuolla pitäisi toimia kun sen sellaisenaan kopipeistaa.

  18. Sami Says:

    Onko joku saanut maastokartat toimimaan tuon url:n kanssa N900:ssa. Olen monta päivää tapellut ton kanssa, ja kerran saanut maemo mapperin niin jumiin, ettei näyttänyt enää kartan karttaa. Ei open street mappia ei mitään. Onkohan ongelma niissä zoon tasoissa/muissa asetuksissa, vai missä. Olis hyvä saada vähän jelppiä vanhalle symbian tumpelolle…..

  19. Teuvo Says:

    Minä sain toimimaan, kopioin tuon osoitteen n900:sen selaimella, ja sit liitin sen sinne mapperiin.

  20. Timppa Says:

    Tuo URL linkki TOIMII. Luulin itse aluksia että ongelma oli väärännäköisessä URL linkissä, mutta täältä homma selvisi!

    Olen tapellut N810:n ja maemo-mapperin kanssa.
    maemo-mapper-topomaps-fi asennus laittoi koko maemo-mapperin jumiin. Sen sai käyntiin ainoastaan kun deletoi /var/lib/gconf/apps/maemo/maemo-mapper -hakemistosta %gconf.xml tiedoston ja boottasi N810.
    Sen jälkeen maemo-mapper käynnistyi ja kaikki asetukset joutui laittamaan alusta.
    En asentanut topomapseja vaan loin tuon uuden karttavaraston (repository) maemo-mapperiin niin homma alkoi pelaamaan.
    Kiitos!!!

  21. Sami Says:

    Itellä vaan ei toimi. Olen saanut tehtyä NLS karttavaraston tuon url:n kanssa ihan ok,mutta mitään karttaa vaan ei lataudu kultani ruudulle. Näyttää kyllä ns. karttapohjan, mutta kun zoomaa, ruutu on vaan valkoinen. Tehdessäni tuota repositorya ohjelma herjasi jotain että ladattava minimi zoom-taso pitää olla pienempi kuin maksimi zoom-taso. Poistin kaikki muut karttavarastot ja sen jälkeen sain tehtyä tuon NLS repositoryn. Lieneekö kikka jossain asetuksissa mitä vaan en tajua. Meneepä yö taas kivasti… Vinkkejä otetaan avosylin vastaan.

    • Teuvo Says:

      Oletko varma että olet kopioinut URL linkin oikein, mulla meni nimittäin hetki ennenkuin sain kopioitua tekstin oikein, huomaa että linkissä on tosi monta välilyöntiä.

  22. Tero Says:

    Itsekin tappelin tuon url:n kanssa melkoisesti, lopulta tänään onnistui. Välilyöntien määrä tuntui olevan ongelmana. Tein näin: N900:n omalla selaimella kopioin url:n alkuosan Laimean Sillin 29.12 klo 23.53 antamasta osoitteesta ja liitin Mapperin url-kenttään. Sitten kopioin url:n loppuosan aiemmin (klo 18.24) annetusta osoitteesta ja taas liitin Mapperin url-kenttään aikaisemmin liitetyn perään. Ja lähti toimimaan… Jouduin kopioimaan kahdessa osassa koska tuossa klo 23.53 annetussa osoitteessa loppuosa ei näy ruudulla.

  23. Sami Says:

    Suuri kiitos kaikille! Nyt pelittää. Ongelma minulla oli juuri noissa välilyönneissä. Nyt ei vaan malta mennä nukkumaan, kun pitää katsella karttoja kultaseni näytöltä. Saapahan vaimo olla joskus rauhassa…. Kiitos vielä kaikille!

  24. Tomppa Says:

    Sori kun tulin vandalisoimaan kysymyksilläni. Tää nyt sattuu oleen se softa minkä takia meinasin n900 hommata. Kuinka hyvin mapperi toimii noittein maastokarttojen kanssa, vissiin ihan kohtuullisesti??

    Onko maemomapperista saatavilla versioo androidille :?)

    • Laimea Silli Says:

      Ei ole MaemoMapperia saatavilla Androidille kuten nimikin sanoo eikä varmaan tulekaan. Ja jos tulisikin niin tuskin maanmittauslaitoksen maastokartat tulevat…

      Hyvin tämä toimii ollakseen alpha-versio. N810:llä tämä toimii toistaiseksi vielä paremmin.

  25. Teuvo Says:

    Nyt kävi sillai et asensin shmuma maemomapperin n900:seen ja sit poistin sen ja asensin uudestaan tuon toisen mapperin, niin nyt mapperi aukeaa sillä tasolla mihin jäätiin.

  26. TimoS Says:

    KIITOS!

    Hienosti toimii! Tätä kaipailinkin. Aluksi vähän vaikeuksia mutta 50 välilyöntiä .com:80 jälkeen ja lähti toimimaan!

  27. Tuomas Says:

    suurkiitokset kyllä näistä ohjeista, ehkä yksi hienoimpia ominaisuuksia vaikka kaikenkarvaista on tullut jo latailtua laitteeseen!
    Tarvii alkaakin seurailemaan tätä blogiasi

  28. Tunnistan Says:

    Tuttu paikka, tuonnehan se isä laskettiin viime juhannuksena ;(

  29. Mika Says:

    Kiitoksia ohjeista, nyt pelaa täälläkin maastokartta. Onko muilla ollut ongelmia karttojen lataamisen kanssa, kun yritän mennä karttojen hallintaan niin valittaa ” To manage maps, you must set a valid repository database filename in the “Manage Repositorys dialog””. Karttavarastojen hallinnassa minulla on /media/mmc1/Maemo Mapper/Nls.sqlite.

    Ja vielä kiitoksia hienosta blogista, löysin tämän kun hain tietoa n900:sesta ja olen seuraillut siitä lähtien.

  30. Laimea Silli Says:

    vika taitaa olla se että Mapperin alpha-versio ei taida osata hanskata vielä tuota muistikorttia ja NLS.sqlite pitäisi kait olla nimi. Mulla on kartat täällä /home/user/MyDocs/.documents/Maps/NLS.sqlite

  31. Ismo Says:

    Mapperista on tullut uusi versio Develiin. Nyt muistaa jopa mihin karttatasoon viimeksi jäätiin ja päästään pienemmille karttatasoille. Ainoastaan NLS piti syöttää uudestaan. Kannattaa päivittää

  32. Teuvo Says:

    Morjenst
    Mikäköhän mahtaa olla vikana kun nls-repo ei tallennu mapperiin tuohon alpha7 versioon, kaikki toimii muuten mut kun käynnistää mapperin uudelleen niin nls-repo on hävinnyt.

    • Laimea Silli Says:

      kyllä se sinne tallettuu. Sun pitää luoda uusi repository jos oot päivittänyt Mapperin ja luot sen samalla tavalla kuin aiemminkin. Hyvin toimii täällä.

  33. Mikko Says:

    Kiitoksia ohjeista! Asentelin Mapperin eilen ja homma toimi maastokarttojen kanssa kuin junan vessa. Nyt sitten en saa koko ohjelmaa enää ollenkaan auki. Uudelleenasennus ei auta asiaa. Mistähän tämä voi kiikastaa? Kellään muulla samaa vaivaa?

  34. Tommi Says:

    Mikähän mulla on menny väärin, saan kyllä ladattua ja katteltua karttoja mutta kun n810 toi oli yhtenä nls.db ilmeisesti sqlite tiedostona niin tässä n900:ssa toi kartasto tallentuu hakemistopuu rakenteisena ja erillisinä png tiedostoina. Ois vaan mukava ollut siirtää jo ladattu db n810:sta kun tuossa ei tuo karttojen hallintakaan vielä tunnu pelaavan.

  35. Teuvo Says:

    Mulla on sama vika, enkä tiedä mistä johtuu.

  36. tuxer Says:

    Täälläkään ei ohjelma enää käynnisty

  37. HerraY Says:

    Toimiiko muilla N900:lla tuo karttojen tallentaminen laitteelle? Minulla herjaa vain “to manage maps you must set a valid repository database filename in the “manage repositories” dialog”. Ja tämä on kyllä tehty.

  38. Masba Says:

    Te kenellä ei enää lähde ohjelma käyntiin: Kirjoittakaa seuraava komento shellissä:

    gconftool-2 –recursive-unset /apps/maemo/maemo-mapper

    Rupeaa taas toimimaan.

  39. Masba Says:

    Hmm jostain syystä edelliseen viestiin tuli copy-paste virhe, oikea komento on siis

    gconftool-2 –recursive-unset /apps/maemo/maemo-mapper

    pitää siis olla kaksi viivaa ennen recursive-unset

  40. Mikko Says:

    Masballe suuret kiitokset! Tuollahan se toimii taas.

  41. Tuomas Says:

    mikä ihme siinä on ku laitan ton koodin x-termiin ni lähtee mapper taas toimimaan mutta kaikka kartat ja asetukset on lähteny ja kun taas lataan uudet kartat sinne ni seuraavan kerran ei taas lähde päälle ja taas käy sama juttu ku kirjoitan ton x-termiin.

    • teuvo Says:

      Mä tein näin niin alko toimimaan, karttavaraston nimeksi Nls , URL:muotoiluun “…nokia.com:80” ja tallennustietokantaan kirjoitin “NlsMap I” (en painanut selaa nappia) ja painoin ok.

  42. teuvo Says:

    Masballe kiitokset. Nyt toimii hienosti.

  43. tuxer Says:

    Masban komennon jälkeen toimii niin kauan kunnes lisää uudestaan maastokarttojen repositoryn, pitänee tyytyä muihin karttoihin. Tietääkö joku mitenkä puheohjatun navigoinnin saa toimimaan? flite asennettu, mutta vika ilmeisesti piilee siinä.

  44. matti Says:

    Ei hitto en vaan saa toimimaan maastokarttoja N900:ssa. Tämän blogin urleja on veivattu vaikka miten päin, mutta ei niin ei.

    Voisiko joku ystävällinen sielu, jolla nämä kartat toimivat, lähettä toimivan url:n sähköspostilla osoitteeseen smartagc@gmail.com

  45. Tuomas Says:

    grsgs

  46. Tuomas Says:

    linkki kopioidaan “url:n muotoilu” kohtaan. kannattaa tosiaan kopsata linkki tuolta ylempää kommenteista niin toimii varmemmin kun tahtoo muuttaa tota muotoilua.

    “Tallennustietokanta” kohtaan kirjoitetaan Nsl eikä paineta mitään “selaa” nappeja eikä muutakaan.

    ja kun painetaan tosiaan ensiksi “uusi” laitetaan nimeksi vaikka myöskin se Nsl. sit vaan OK ja homma pelittää.

  47. Janos Says:

    Jos tällä saitilla liikkuu edes yksi selväjärkinen ihminen, niin voisi tehdä toimivat ohjeet… 😉
    MITEN tuo URL (siis toi tableteer jne) kopioidaan niin, että se toimii?

  48. tp Says:

    http://wiki.maemo.org/Maemo-mapper_topomaps

    siinä laiskoille

  49. SamPoP Says:

    Morjesta

    Saisiko vielä kerran yhden yksinkertaisen tavan listätä maemo mapperiin nuo maastokartat.
    Olen kokeillut tämän sivuston ohjeilla –> epäonnistuin
    Olen kokeillut tuota maemo mapper for dummies sivustoa, ei onnistu.

    Eli kuinka saan maastokartat N900:n?

    Kiitos

    • SamPoP Says:

      Vielä jatkoa.
      Latasin Mapperin –> Lisäsin ohjeiden mukaan URL:n ja laitoin tallennustietokannaksi NSL.
      Jonka jälkeen ok.

      Seuraus –>
      Maemo Mapper ilmoittaa: käsitellään karttoja

      • Laimea Silli Says:

        Oletko valinnut käytettävän kartan NLS:ksi? Maps valikko ja sieltä täppä NLS:n kohdalle? Koitin juuri äsken luoda “testi” nimisen repositoryn jonka nimisen NLS:ksi ja valitsin valikosta SQLite. Kopsasin sen URLin oikeaan kohtaan ja jätin cache DB:n kokonaan tyhjäksi. Toimii ihan kuin junan vessa noin. Se ilmeisesti lataa ne kaikki kartat laitteeseen samantien.

  50. jihuu Says:

    täähän toinii, eksyin tänne googlelta, kiitos artikkelista.

  51. Pekka Says:

    Mulla näkyy kartta vain kun zoomaus on 3.4km tasolla, sekä 0.21km tasolla. Ja silloinkin vain pienellä alueella.
    Ei ole softa tunnin aikana muuta ladannut.
    Mikähän tuossa voi mättää?

  52. Pekka Says:

    Vastaan itselleni: käynnistää vaan softan uusiksi nii välillä lataa enemmän, välillä vähemmän. Kait vaan joku hikka.
    Eiköhän nuo tuosta parane, ainakin Maemo Mapper ajan mittaan.

  53. redapple Says:

    Tuli päivitys mapperiin ja nyt ei sitten pelaa. Ennen päivitystä pelas hyvin. Help !.

    • Laimea Silli Says:

      no voivoi… päivytys tosiaan tuli ja sen ajoin ja tosiaan maastokartat katosi ja juuri tänään hakemani google street kartat tietyltä alueelta 😦

      Mutta kun ei ole peukku keskellä kämmentä sain tän toimimaan. Ohjeet alla:
      1) Luo uusi tile “manage tilesn valikosta
      – Nimi NLS
      – UniqueID = NLS
      – CacheDir = NLS
      – URL = se sama vanha joka löytyy yuosta ylempää
      – type = XYZ-INV
      – format = jpg

      nyt on kuvatiilen asetukset luotu. Sitten luodaan NLS repository jossa tile = NLS

      ja sitten toimii. Nyt pelaa myös karttojen lataus halutulta alueelta jne.

  54. redapple Says:

    Kiitos hyvästä ohjeesta.

  55. Lauri Kemppainen Says:

    Laimea Silli:n lauantai 27.02.2010 21:53
    ohjeet edellä ja linkki ( http://wiki.maemo.org/Maemo-mapper_topomapshttp://wiki.maemo.org/Maemo-mapper_topomaps ) auttaa hyvin eteenpäin, joilla sain
    Mapperin toimimaan. Linkki kannattaa Microb-selaimen
    avulla maalata ja ctrl-c = kopioida ja ctrl-V = liittää, niin se toimii
    hyvin repositoryn URL:ssa.

    t. Lauri K

  56. Jose Says:

    Mille tasolle teillä latautuvat nuo topokartat. Iselläni nei lataudu kuin tasolle 8. Vai onko minulla jokin täppä väärin? Reposta on valittuna zoom min4 max20

  57. Otto J. Mäkelä Says:

    Kiitoksia päivitetyistä ohjeista, Siili!

    Yksi kysymys: tuolla topomapilla ei voi zoomata yhtä paljoa sisälle kuin vaikkapa OpenStreetMapilla (Mapper jää vaan tilaan “processing maps” jos yrittää mennä liian lähelle), kuvittelin että asettamalla minimi/maksimizoomit asiaan voisi vaikuttaa, mutten huomaa että noilla valinnoilla olisi mitään vaikutusta?

    • Laimea Silli Says:

      alin zoomaustaso maastokartoissa on 5. Nokian Maemo4 pohjaisessa N810:ssa pyörivä Mapper osaa zoomata myös tasoilla 3 ja 4 tosin se käyttää siihen zoomaustason 5 karttapohjaa. Tarkkuus hieman kärsii mutta zoomaus toimii. Maemo5:ssa pyörivä mapper ei tuota vielä osaa. Toivottavasti tuki on tulossa, kannattaa vaikkapa pyytää Mapperin kehitystiimiltä tuota ominaisuutta.

      • Jose Says:

        Minulla alin zoomaustaso maastokartoilla on jostain syystä 8. Tämän alemmaksi jos menee niin näyttö on valkea kuin lakana. Varmaan jokin asetus väärin mutta en vain ole onnistunut sitä löytämään.

  58. Vin Says:

    Pitäisikö nuo kartat oikein tallentukkin laitteeseen. minulla niin ei ainakaan tee. Muuten toimii oikein hyvin, mutta vaatii verkkoyhteyttä koko ajan.
    Karttojen hallinnassa on kyllä täppä lataa kartat ja zoom tasot on valittu 4-10 niin ne ei kuitenkaan tallennu minnekkään. Eikä tuo zoom tasojen valinta jää muistiin vaan siellä on aina vain yksi taso valittuna kun valikkoon menee uudelleen.

  59. Hessu Says:

    Minulla on N900 eikä mitään muuta missä olisi maastokartat.
    Saanko siis ne ladatuksi jotenkin N900 masinaan ilman suurempia kommervenkkejä (ilmeisesti vain kotimaan) ja jos niin mistä, miten ja minne pitäisi asentaa tai …?
    Pitääkö siis erikseen ladata maemomapper ja asentaa se jotenkin ja sitten kartat jostain URL:stä (onko URL joku nettiosoite, paljastan tässä tietoni tason ) jos liian vaikeaa, niin jätän nuo sikseen.
    Olisi ihanaa jos joku laittaisi askel askeleelta yksinkertaisesti maalaiskielellä rautalangasta ohjeet, niin moni saisi avun samalla kertaa, kun nyt tuolla joku sai jotenkin toimimaan ja sitten taas ei, niin ei viitsisi tehdä turhia latauksia ja tappelua niiden kanssa, varsinkaan, kun en ole mikään alan velho, mutta maastossa olisi kiva liikkua kartoilla varustetun vempaimen kanssa.
    Tuhannet kiitokset jo etukäteen tietomiehille avusta.
    Ps. Onko kellään tietoa, että tuleekohan (milloin) tähän malliin puheohjaavaa navia, kuten Nokian sivuilla annettiin ymmärtää?

  60. Utelias Says:

    nyt kun olen tuon saanut asennettua, niin kysymys:
    Miten voi ladata koko suomen kerralla tuohon, jotta ei tarvitse netti yhteyttä, sitten kun lähtee tuon kanssa metsään..
    Minne kartat oikein tallentuvat?
    Minkä kokoinen file tuosta nyt sitten tuleekaan?

    kiitos hyvästä linkistä 🙂

  61. Utelias Says:

    Virhe kartan tallennuksessa – Levy täynnä?

    tuommoista ilmoitusta nyt sitten tulee, vaikka ei ole kyllä levyt täynnä.
    Onko vinkkejä?

  62. Tuomas Says:

    Noista maastokartoista ei taida olla uudempaa versiota saatavilla? ainakin 10 vuotta vanhat mitkä linkin takaa löytyy vaikka maanmittauslaitoksen sivuilla olevat ovat aivan tuoreet.

  63. amatööri Says:

    Mistä tämän maemo mappersin saa ladattua. Moni mainitsee extra devel sovelluslistan josta lataavat tuon. En ole tekniikan ihmelapsia joten selittäkää selkokielellä

  64. ToTi Says:

    Minulla on ongelma Mapperin asennuksessa. Sain aikanaan ensimmäisellä asennuskerralla herjaa ettei Mapperia pystynyt asentamaan. Sen jälkeen flashasin puhelimen (versio 3.2010.02-8), jonka jälkeen sain asennettua Mapperin ja Topo-kartat toimimaan. Nyt jouduin tekemaan flashauksen uudelleen ja taas tuo Mapperi ei asennu, ei sitten enää millään.

    Ensin tulee ilmoitus:
    “Kohteen Mapper asentaminen ei onnistu. Osa asennuksessa tarvittavistasovelluspakkauksista puuttuu”

    Tiedot valikon kautta ongelmissa tulee seuraavaa:
    “Kohdetta Mapper ei voi asentaa
    Puuttuvat sovelluspakkaukset: libhildon1(>=2.2.10)
    libpixman-1-0(>=0.15.16)

    Osaisiko arvoisa Laimea Silli tai joku auttaa ongelmassani? Epätoivo hieman iskee, kun kyse on softasta, jolle olisi oikea tarvis. Olen yrittänyt flashauksen jälkeen myös eMMC nollausta, mutta sekään ei toimi vaan jää aina tilaan “USB device not found”. Näin vaikka en bootto kanetta järjestelmän flashauksen jälkeen.

    • Laimea Silli Says:

      Kannattaa vähän googlailla itsekin, sillä tavalla yleensä löytää ongelmiinsa vastauksen parhaiten. Minä en ole mapperin tukipalvelu. Tässä nyt kuitenkin linkki josta löydät vastauksen: http://nokia-n900.com/broken-packages-half-good-news/

      eli odottele uutta OS päivitystä PR1.2:sta ja homma korjaantuu sitten. Sama ongelma se on mullakin, en saa uusinta Mapper päivitystä asennettua.

      • ToTi Says:

        Kiitos vastauksesta ja toivottavasti siitä on muillekkin apua.

        Rehellisesti en googlella löytäny ko. sivua. Lisäksi lähdin kyselemään, koska sain Mapperin aiemmin asennettua jotenkin ihmeessä samasta ongelmasta huolimatta. Ilmeisesti vanhaa Mapperia ei saa mistään ladattua, kun tuota uusinta vain tyrkyttää latauksissa. Jään siis odottamaan PR1.2 päivitystä ja asennan Mapperin sitten. Kiitos erinomaisen blogin ylläpidosta!

      • Laimea Silli Says:

        ja se PR 1.2 päivitys lienee tulossa ihan näinä päivinä mitä webissä on aiheesta kirjoitettu ja sen mukana tulee siis QT tuki virallisesti. Toivottavasti tuo tuo tullessaan myös ilmaisen Ovi Maps navigoinnin ennemmin tai vähän myöhemmin.

  65. Sami Says:

    Ensinnäkin kiitos hyvistä ohjeista 🙂

    Asensin tänään mappero V.3.0 beta 8, siinä ei näytä olevan mahdollisuutta asentaa omia kartta repositoryjä. Tai valikosta se löytyy, mutta esim. oman url:n määritteleminen ei onnistu.

    Onkohan tämä hyödyllinen feature poistettu?

    • Laimea Silli Says:

      eipä kestä 🙂

      Mulla on vielä se Beta7 asennetuna joten en osaa sanoa. Onpas erikoista jos ovat tämän mahdollisuuden poistaneet. Uskaltaakohan sitä päivittää Mapperoa ollenkaan? Huomenna päivittyy firmis eli se PR1.2 tulee vihdoin ladattavaksi.

  66. alfag Says:

    Mulla ainakin on mapperon kanssa ongelmia. Ilmeisesti beta 7 tai 8 toi nämä mukanaan.. Automaattinen keskitys on pois päältä, silti en pysty siirtymään tarkastelemaan muita alueita kuin sen missä satun sillä hetkellä sijaitsemaan(“hyppää” aina takaisin gps sijaintiin). Gps:n sulkeminen auttaa asiaan, mutta kartat eivät suostu latautumaan.

    Voisiko joku ystävällinen sielu nyt kertoa yksitoiskohtaisesti miten tapahtuu kartan lataaminen valmiiksi muistiin? Otetaan randomina vaikka Kuusamon keskusta!

    • Laimea Silli Says:

      Mulla on ihan sama “ominaisuus”. Toimii erilailla kuin N810:n Mapper. Edelleen N810:n versio on siis parempi kuin N900:n. Saa nähdä koska, jos koskaan, päästään N900:lla samalle tasolle.

      Mulla ne kartat latautui koko Suomesta muistiin automaagisesti jo viime vuoden lopulla. Enpä enää muista miten.

  67. Jukka Says:

    Kiitoksia hyvästä palstasta. Etukäteen ladatuilla maastokartoilla kevään ja kesän retket onnistuivat loistavasti. Nyt syksyllä kännykän N900 Mappero ei ole suostunut lataamaan yhtään uutta karttatasoa, vaikka mitään asetusta en ole muuttanut. Olen kyllä päivittänyt Mappero 3.1:een. Tietäisikö, joku keinon millä karttojen lataus taas onnistuisi.

  68. Jukka Says:

    Ongelmaani löytyi netistä ratkaisu. Mappero etsii automaattisesti kaikki karttatietolähteet valikosta: Kartat – Repositories – Sync. Uudeksi karttatietolähteeksi tullut “Finnish topomaps” on täsmälleen sama kuin NLS. “Finnish topomaps” lataa kartat. Latasin varmuuden vuoksi heti koko Suomen kartat: Kartat – Karttojen halinta… – Zoom-tasot, jossa valitsin 5, 6, 7, 8 ja 9. Lataukseen meni 10 tuntia.

  69. RS Says:

    Kiittää neuvoista! Kartat ladattu ja jopa vesistöreitit löytyy,syrjäytti 5800:n / maksullisen viewrangerin. Vielä kun keksisi miten tähän saisi thaimaa/kambodza/vietnam karttoja ladattua sisään..(?)

    • Laimea Silli Says:

      Hienoa. Mapperoon voi ladata Googlen / Yahoon ym. karttoja mainitsemistasi maista mutta aika epätarkkoja ne on. Thaimaassa olen Mapperoa käyttänyt ja tarkkuus ei ole häävi. Mutta kehitys kehittyy sielläkin ja varmaan jossain vaiheessa kartat sielläkin tarkentuu.

  70. RS Says:

    Qlandkarte ja http://travelbygps.com/trails.php saattaisi olla toimiva yhdistelmä vietnamiin,täytyypä testailla.

  71. RS Says:

    jaa-a,sittenkään ei mennyt oikein. Olevinaan ladattuna koko suomen kartat,mutta kun testasin ilman nettiyhteyttä niin mitään ei näkynyt.Mikä lie neuvoksi?Kun valitsee tasot niin sen jälkeen “käsittelee karttoja”mutta vissiin ei sitten lataakaan.Olisi aika kätevä kun saisi ladattua netistä koko paketin ja siirtäis oikeaan kansioon filut..

  72. Jukka Says:

    RS on ehkä löytänyt jo ratkaisun, mutta varmuuden vuoksi: Valikossa Kartat – Karttojen hallinta – Zoom-tasot on myös välilehti Valinnat. Onhan Valinnat -välilehdellä valittuna kohta Lataa kartat.

  73. RS Says:

    Joo tuo lataa kartat piti olla valittuna.
    Tietenkään ei tullut koko suomea ladattua kuten oli tarkoitus, nyt kun yritin niin herjaa vaan että topokarttojen toiminta päättynyt.prk, meni yksi huippuominaisuus tästä luurista.
    Sattuisko kenelläkään olemaan ladattuna ja kiinnostusta jakamaan?

    • Laimea Silli Says:

      Jep. Perjantain huomasin suureksi harmikseni että topokarttojen lataus ei enää onnistu. Suurella kiitollisuudella otetaan vastaan topokarttatietokanta koko Suomesta ihan sille zoomaustasolle 4-5 saakka. Itselläni on cachessa Tampereen seutua mutta siinäpä se. Harmittaa suunnattomasti…

  74. SamPoP Says:

    Onko nyt tosiaan jotta topokarttojen käyttö ei onnistu enään mapperolla?

    Itsellä olisi suuri tarve ko-karttoihin, olisiko porukoilla vinkkiä antaa kuinka saisi topo-kartat N900:n ilman että niistä tulisi maksaa mitään?

    • Laimea Silli Says:

      Minä voisin vaikka maksaakin (jonkun kertamaksun) jolla nuo Suomi-kartat saisin Maemoon (N810 ja N900). Tarvitsen niitä melkein päivittäin.

      Toivottavasti jollain on luurinsa cachessa koko Suomen kartat ja on valmis jakamaan omansa…

      Aika surkeasti hoidettu tää ceissi kun ei mitään ennakkovaroitusta tullut Nokialta, jossa olisi ollut sitten annettu vaihtoehdot ja systeemit millä maksullisena saa käyttöönsä nämä kartat mapperolle.

  75. Jukka Hietala Says:

    Ikävä yllätys tosiaa, minäkin olisin valmis ostamaan kyseiset kartat jos vaan mahdollista.

  76. Riku Says:

    Joku voisi laittaa jakoon koko Suomen alueen kartat, vaikka rapidshareen tai vastaavaan, kun kerran päättivät lopettaa tuon topokarttojen lataamisen.

  77. letku Says:

    missä muodossa mapperon kartat ovat, voiko hyödyntää Karttaselaimen karttoja ?

    • Laimea Silli Says:

      Tableteer-kartat olivat Mercator projektiossa. Uskoisin että Karttaselaimen kartat ovat Transverse Mercator projektiossa joten eivät ole yhteensopivia.

  78. Penala Says:

    Mitenkäs… Mikään karttaohjelma n900:lla ei taida osata näyttää esim. Garminin topo karttoja? Onko se käytännössä edes mahdollista?
    Ja joo, karttoja kaivattais täälläkin jos jollain ne on.

    • Laimea Silli Says:

      Googlella löysin jonkun viestin että ilmaiset Garminin kartat toimisivat Mapperolla mutta maksulliset ei.

  79. Tarmo Tapio Says:

    Kun käyttää Googlen karttoja Mapperolla näytetään katujen nimet niin pienellä fontilla, että ne ovat lähes lukukelvottomia. Zoomattaessa teksti hetkellisesti suurenee, mutta häipyy sitten taas lähes näkymättömäksi. Onko jotain tehtävissä? Asetuksissa oleva tekstin koon muutos ei vaikuta mitään.

  80. Pertsa Says:

    Täältä löytyy jonkimoinen ratkaisu, Fetch_map joka on tehty 5.12.2010 😉
    http://forums.internettablettalk.com/showthread.php?p=890055#post890055

    • Tarmo Tapio Says:

      Python löytyy koneesta ja noi tiedostotkin sain tekstimuodossa auki, mutta karttojen lataus jäi tekemättä. Ei mitään hajua miten pitäisi jatkaa.

  81. jartsa Says:

    mistäs johtuu kun n900 ennen toimi mappero mutta kun nyt avaa niin kartan paikalla lukee maastokarttojen koekäyttö on päättynyt.

    • Laimea Silli Says:

      Tuollahan se syy ylempänä muissa kommentoissa jo oli mainittuna. Palvelu on päättynyt. Valitettavasti 😦 Pertsan viestissä yksi vaihtoehto miten saada palvelu pelaamaan.

  82. jartsa Says:

    Valitettavasti en ymmärrä yhtään miten tuo pertsan homma toimii.

    • murmeli Says:

      Juu ei se ihan simppeli homma olekaan. Jotta saat tuon toimimaan niin sinun pitää pystyttää oma webbiserveri omalle tietokoneellesi ja asentaa sinne lisäksi nuo “oravan” tekemät scriptit ja tehdä asetusmuutoksia. Joko Linuxille tai Windowsille .Ja kun tuo on tehty niin sitten sinne Mapperolle pitää luoda uusi karttarepo johon annat haluamasi urlin tuosta “oravan” listasta.

      Jos et tästä selityksestä ymmärtänyt mitään, niin et varmaan ikävä kyllä saa tuota pelaamaan.

  83. letku Says:

    Oisko mittää vasenkätisen ohjeita vanhukselle joka tietää mitä on puhelin muttei tietokone

  84. letku Says:

    Ok, mutta onko mahdollista luoda kartta-reposity tuolle esim. Oravan (tai sinun) serverille ?

    Tiettyä korvausta vastaan tietenkin.
    Olisi aika kova juttu ja molemmat varmasti hyötyisivät.
    Pistää hiukan vihaksi, kun on ainut syy miksi 900:sen ostin ja nyt käytän sitten N8:a.

    Tietääkö muuten kukaan toimiiko kyseinen ohjelma vielä I-Phonessa, kesällä ainakin toimi en tosin tiedä oliko samanniminen, mutta oli silti sama ohjelma ?

  85. jartsa Says:

    Jos pystyy tekemään kuten letku tuossa esitti niin olisin kanssa kiinnostunut

  86. letku Says:

    Dirtti Says:
    Friday 31.12.2010 at 12:26 | Reply
    No N8 saa dirtviewerin… eikös se sit käy?

    Vaikuttaa aika vaikealta ja toimiiko plotterina vai karttaselaimena ?

    Yritän perehtyä tarkemmin, tuossa N8 on perseestä se että siinä TV:n saa ulos vain hdmi:llä kun taas 900:ssa ulostulo on nokian oma av-liitin jonka voi adaptoida mihin tahansa näyttöön.

    Asian ulkopuolelta olen käyttänyt 900:ta Kaistan kautta TV:nä, nettiradiona, musiikkisoittimena, navigaattorina, kamerana ja joskus jopa puhelimena, kiva vehje ollut kalallakin kun vetelee tuntitolkulla tyhjää ja katselee samalla vaikka Salkkareita, tuo maastokarttaominaisuus teki siitä ylivoimaisen mutta nyt kyllä sylettää NOKIA, kuten aina ennenkin ja olen taas kerran päättänyt että se on viimeinen noksuni, mutta liha on heikko ;=}

  87. letku Says:

    onko mitään uutta tiedossa ?

  88. Oscar Says:

    Viitsikö joku pistää pystyyn repon, itse en ole (ainakaan vielä) onnistunut?

  89. Tarmo Says:

    Sain tuon karttojen latauksen jotenkin toimimaan. Tietokoneen muistiin niitä näyttää ilmestyvän ja satunnaisesti myös puhelimeen. Joka tallennuksessa tulee kuitenkin ilmoitus “Virhe kartan tallennuksessa – levy täynnä?” En kyllä löydä karttoja puhelimen muistista, mutta täynnä se ei ole. Mapperon näyttöönkin ilmestyy silloin tällöin joku karttalehti. Pitääkö tää nyt jättää yöksi latailemaan?

  90. Tarmo Says:

    Kun itse kysyy ja itse vastaa niin ei tarvii ootella… Nyt toimii – CacheDir kohtaan piti laittaa fmap/map_cache.

  91. atkol Says:

    Maastokartat toimivat ainakin Mapsi -ohjelmalla N900:ssa.

    http://talk.maemo.org/showthread.php?t=72982

    Ari Kolunsarka

    • Tarmo Says:

      Kun yrittää nimetä noita suosikkipaikkoja niin ohjelma kaatuu heti, kun napsauttaa nimi kenttää, kirjoittaakseen siihen jotain. Esiintyykö sama ilmiö muilla?

Leave a comment