Gorilla kicks ass!!!

Olipa vahva esitys Nokialta tänään Nokia World tapahtumassa ja kun otetaan vielä huomioon nuo viime viikolla tehdyt etukäteisjulkistukset niin tuloksena on kaikkien aikojen Nokian julkistustilaisuus.  “We are fighting back. We are attacking!!” tokaisi Vanjoki. Julkistetut laitteet olivat kaikki hyvän näköisiä, fiitserit ovat kohdallaan ja painotus oli kosketusluureissa, joita ovat N97 Mini ja X6. N97 Mini (470 euroa) on, kuten nimikin sanoo, hieman pienemmän kokoinen ja halvempi N97. Ja X6 on Nokian ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu ja  vain 13.8 mm paksu hiplainluuri. Musiikkia tuo coolin näköinen 5800 jatkomalli pystyy soittamaan 35 tuntia putkeen ennenkuin akku kuivuu, muistia on 32GB ja Nokia aikoo myydä sitä pelkästään Comes With Music palveluun kytkettynä kokonaishinnalla 459 euroa.

S40 pohjainen X3, joka sekin on kytketty Comes With Music palveluun, on hyvän näköinen luuri sekin ja uskomattoman halpa 115 euron kokonaishinnalla.

Muutamia poimintoja tapahtumasta:

  • 55 miljoonaa aktiivista Ovi käyttäjää
  • 27 operaattoria tukee Ovi Storea
  • N97:ää ja 5800:ta myyty yhteensä 10 miljoonaa 10 kuukaudessa. Kolmessa viime kuukaudessa 5 miljoonaa joten vauhti kiihtyy
  • N97 on myynyt tähän asti 2 miljoonaa kappaletta ja se onkin aloittanut paremmin kuin Nokian erittäin suosittu N95 luuri aikanaan. Myynnin kasvu onkin ollut aivan hurjaa kun Kauppalehden roskajutun mukaan laitetta oli myyty puoli miljoonaa 14.8 mennessä. No joo tämä oli kuitti Kauppalehden suuntaan. Mielenkiinnolla odotan juttua kuinka kahdessa viikossa on myynnin kasvu kiihtynyt 😉
  • N97:aan tulee 2.0 sw päivitys lähiaikoina joka parantaa luuria entisestään
  • Nokia 3G Bookletin hinta on 575 euroa
  • Vanjoki mainitsi että N900 on se neljäs askel viiden askeleen portaikossa joka johtaa täydelliseen mobiilitietokoneeseen. Ensimmäinen askel oli Nokia 770., toinen N800 ja kolmas N810. Se viides askel lienee Maemo Harmattan pohjainen mobiilitietokone.
  • AT&T:lle julkaistiin myös Mural-niminen luuri.

Alla esittelyvideo Nokia 3G Bookletistä:

Minusta Nokian tuotepaletti on nyt erittäin hyvässä kunnossa loppuvuotta ajatellen. Toisin kuin Tero Kuittinen ja muutama muu analyytikko arvelee. Erilaisia kosketusluureja on 4Q:lla myynnissä 7 kappaletta (N97, N97 mini, N900, 5800, 5530, 5230, X6). Nätisti erilaisissa hintaryhmissä. Osassa hw-näppis, osassa virtuaalinen näppis. Erikokoisina ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. On kapasitiivista ja resistiivistä näyttöä. Ainoa mikä oikeastaan puuttuu on E-sarjan hiplainluuri hyvällä näppiksellä. Nokia ehkä tuli myöhässä hiplainkisaan mutta kun se sinne päätti mennä niin jälki tulee olemaan kilpailijoiden kannalta murheellista.

Ja kyse ei ole pelkistä laitteista vaan palveluista ja niiden muodostamasta kokonaisuudesta. Ovi palvelut ovat hyvin mukana noissa uutuuksissa. Comes With Music saa uusien luurien myötä hyvää boostia ja Spotify-palveluun verrattuna siinä on se hyvä puoli että se musa on käytettävissä silloinkin kun ei ole yhteyttä internetiin. Facebookin kanssa tehdään yhteistyötä kuten tästä videosta näkee:

Ovi Maps palvelu kehittyy edelleen. Esittely hienosti suomalaisessa desingtuolissa:

Messaging palvelukin paranee. Kannattaa muuten katsoa tuo OPK:n ja Anssi Vanjoen keynote esitys. Sekä myös Navteqin CEO:n Larry Kaplanin keynote seuraavan sukupolven kartoista. Nokian kurssi laski tänään 0.74% mutta tänään oli jälleen laaja laskupäivä. Julkistukset ja Nokian kommunikoima suunta ovat nyt oikeat ja sitä kurssinousua on lupa odottaa tulevaisuutta. Niin, hitto, huomennahan tuo Nokia World vielä jatkuu 🙂

Laitoin N900:n ennakkotilaukseen tänään kun hintakin on vain 599 euroa. Maltan tuskin odottaa…

Tags: , , , , , , , , , , , ,

5 Responses to “Gorilla kicks ass!!!”

  1. lars Says:

    Hienoja lanseerauksia, kilpailukykyisiä hintoja!

    Yksi juttu Spotify:stä:
    “…Spotify-palveluun verrattuna siinä on se hyvä puoli että se musa on käytettävissä silloinkin kun ei ole yhteyttä internetiin.”

    Spotify kertoi pari päivää sitten, että Spotify -palvelusta tulee iPhone-versio. Siinä musaa saa tavalla tai toisella mukaan vaikka olisi offline.

    Ks. http://www.spotify.com/blog/archives/2009/07/27/spotify-for-iphone/

  2. Laimea Silli Says:

    katsos vaan. Tuo offline-toiminto oli toteutettu aika hyvin.

  3. lars Says:

    No kohta saa Spotifyn Nokialaiseenkin. Jess!

    http://www.spotify.com/blog/archives/2009/09/07/first-look-at-spotify-on-s60/

  4. Laimea Silli Says:

    Jeps. Kyllähän se nyt maailman suurimman älypuhelinvalmistajan platformiin on tulossa. Toivottavasti se tulee myös Playstationille ja ilmaisena, mainosrahoitteisena. Ja Maemolle!!

  5. iPhone hyytymässä? « Rakas sijoituspäiväkirjani Says:

    […] aikaan toisaalla… gorilla ilmoitti Nokia Worldissä että viimeisen kolmen kuukauden aikana se on myynyt N97:aa ja Nokia 5800 hiplainluureja yhteensä 5 miljoonaa. Nokia saattaa siis jo 3Q:lla olla suurin hiplainvalmistaja kuten jo aiemmin arvelinkin. 4Q:lla […]

Leave a comment