Sports Tracker laajenee muille alustoille

Kauan sitten ennakoimani Sports Trackerin (ST) laajeneminen muille alustoille on nyt lähellä sillä Sports Tracker ilmoitti että keväällä applikaatio tulee ladattavaksi myös iPhonelle ja Androidille. Hieno uutinen ST:lle mutta huono uutinen Nokialle. En vieläkään ymmärrä miksi Nokia päätti ulkoistaa tämän mahtavan palvelunsa, joka vuonna 2009 valittiin maailman parhaimmaksi mobiili-internetpalveluksi. Miksi ihmeessä halutaan vapaaehtoisesti luopua oman alustan yhdestä parhaimmista ellei parhaimmasta palvelusta ja käytännössä mahdollistaa palvelun päätyminen myös muille alustoille? Kun tänään selasin uutisen luettuani webbiä: sosiaalista mediaa, blogeja ja uutissaitteja oli teemana se että: “viimeinenkin syy olla siirtymättä Symbianista Androidille on mennyt”. Niinpä. Tuo palvelu ja sen kehittäminen vei hieman rahaa ja säästösyistä se päätettiin sitten ulkoistaa kun ei suoranaisesti ilmaispalveluna rahaa generoinut. Mielestäni jälleen yksi osoitus Nokian johdon isoista virheistä.

Melkoinen ekosysteemi ST:n ympärille on jo kehittynyt. On yhteistyö sykevöitä tekevän Polarin kanssa, on kännykkään ladattava applikaatio ja sitten webbipalvelu johon tallennetut urheilusuoritukset saa ladattua ja joka automaattisesti lisää myös Facebook-statuksen jos niin haluaa. Nyt homma entisestään laajenee Androidin ja iPhonen myötä. Kuvaavaa on että Nokian N900:lle tätä hienoa applikaatiota ei vieläkään saa, onneksi kuitenkin muilla applikaatioilla saa trackkauksen tehtyä ja ladattua harjoitustiedoston sitten webbipalveluun. Eikä applikaatiota ole myöskään lähiaikoina tulossa WP7:llekaan.

3 Responses to “Sports Tracker laajenee muille alustoille”

  1. Antti Huotari Says:

    Suomen teknologiateollisuuden tulevaisuus ei ole ollut pitkään aikaan Nokiassa vaan ST:n ja Rovion kaltaisissa yrityksissä. Nokialla tulee olemaan vaikeuksia pitää osaavin porukka talossa minkään muun kuin rahan avulla.

    • Laimea Silli Says:

      Näin se taitaa olla. Ja uuden strategian myötä Nokia ei edes tarvitse sitä osaavaa softaporukkaa vaan se pannaan pihalle. Ei tarvi enää kehittää omia käyttöjärjestelmiä vaan käytetään Microsoftin valmistamaa. Sääli.

      Mutta toivottavasti tuo poikii Suomelle uusia menestyviä firmoja ja että uusia työpaikkoja syntyy Suomeen paljon. Pahinta olisi se että osaajat lähtevät työpaikkojen perään maailmalle ja jäävät sinne.

  2. moose Says:

    Mielestäni tilanne on yleisestikkin melko huolestuttava, jos jonkin maan tulevaisuus lepää yhden yrityksen varassa. Sijoittajan tämä tulisi tietää; onhan siitä olemassa eräs muniin liittyvä sanontakin. Toisinsanottuna olen tyytyväinen siitä, että Nokian rooli suomalaisessa yhteiskunnassa on pienentynyt.

    Mitä Nokian tulevaisuuteen tulee, niin mehän emme voi muuta kuin spekuloida asialla. Lopullista sopimusta ei ole edelleenkään tehty. Tällaisen uutisen bongasin kuitenkin tänään:

    http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/article599395.ece?s=bu_tektal

    Mitä näihin yhteistyökuvioihin tulee, niin on näitä ennenkin ollut:

    Tuollakin oli varmasti epäilijänsä. Lopputulos ei ollut kuitenkaan ihan niin huono, eihän? Tämä _ei_ tarkoita sitä, että Nokian kohdalla kävisi samoin, mutta halusin tuoda hieman toisenlaista näkökulmaa tähän keskusteluun.

    Jäämme siis odottamaan. Muutoksia tulee varmasti, ja viiden vuoden päästä alkaakin olemaan jo aika kivasti selvillä miten kävi. Se ei pelaa joka pelkää!

Leave a comment