Markkinahermoilua USA:n työllisyystilastojen takia

Tällä viikolla pörssit ovat hermoilleet USA:n tänään julkaistavista työllisyystilastoista, erityisesti teknologiaosakkeet. Omassa salkussa eniten hittiä on ottanut Gofore, jonka pehmeähkö 1Q ja suunnattu anti painoivat kurssin laskuun ja laskua voimisti työllisyystilastohermoilu.

Tilastot julkaistiin hetki sitten ne olivat työttömyyden / työllisyyden osalta hieman huonompia kuin odotettiin. Paradoksaalista kyllä huonohko uutinen työttömyystilastojen osalta ja myös talouden kannalta onkin hyvä uutinen osakkeille. Hyvä uutinen se on siksi, kun keskuspankkiirien ja valtioiden jalka pysyy elvytyksen suhteen kaasulla, myös Britanniassa vaikka siellä jalkaa jo hieman kaasulta nostettiin elvytyksen suhteen. Mikäli talous toipuu “liian nopeasti” ja kasvaa liian kovaa kääntyy elvytys eli kaasun painaminen aika nopeasti jarrutukseen eli ohjauskorkojen nostoon. Ja inflaatio kiihtyy (on jo kiihtynyt USAssa) Ja se on myrkkyä osakkeille, erityisesti teknoille.

Odotuksissa oli noin miljoonan uuden työllisen verran ihmisiä maaliskuussa. Saatu lukema oli 770k. Futuurit lähti nousuun korot laskuun. Kun Gofore oli tänäänkin reippaassa laskussa noiden uutisten jälkeenkin nappasin sitä salkkuun lisää 18 eurolla. Varttia myöhemmin kurssi olikin jo 18.8 euroa ja 2.2% nousussa tämän päivän osalta. Pari viikkoa sitten kurssi oli 23.6 euroa. Laskua huipuista tuonne 18 euroon tulee 23.7%. Mielestäni ylilyönti. Toki Goforen arvostus on korkea. En usko että Goforen huippuja tässä bull-markkinassa on vielä nähty. Ja yhtiöllä on edessään vuosia kasvua tai ainakin hyvä mahdollisuus siihen niin orgaanisesti kuin yritysostoin. Tai mahdollisuus tulla ostetuksia hyvällä preemiolla.

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: