Mielenkiintoinen maanantai edessä

Osakkeet nousivat voimakkaasti perjantaina Euroopassa ja ihan kivasti myös USA:ssa ennakoiden ilmeisesti sitä että vaikka Kreikan vaaleissa ja sen seurauksena tapahtuu mitä vaan niin markkinat nousee. Nousua avittaa keskuspankkien toimenpiteet tarvittaessa. Keskuspankit ovat siis kertoneet että tukevat markkinoita jos vaikkapa Kreikka päätyy eroamaan eurosta. Sinällään kaikki merkittävät kreikkalaiset puolueet ovat ilmoittaneet haluavansa pysyä eurossa mutta säästöpaketteja ei hyväksytä. Aika vaikea on nähdä että Kreikka saisi jatkaa elämistään kuin siat pellossa vuosi vuoden jälkeen ja euromaat todennäköisesti heittävät Kreikan ulos jos säästöpaketit eivät miellytä. Todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin jonkinlainen kompromissa jossa Kreikka säilyy eurossa mutta joitain ehtoja höllennetään.

USA:sta tuli aika masentavia makrolukuja perjantaina. Teollisuustuotanto laski toukokuussa 0.1% kun huhtikuussa kasvua tuli vielä prosentin verran. Empire State Manufacturing -indeksi romahti tässä kuussa peräti 2,3 pisteeseen toukokuun 17,1 pisteestä.

Microsoftilla on maanantaina iso tilaisuus ja ilmeisesti jotain uutta julkistetaan. Huhuja liikkuu että Microsoft julkistaisi Wp8 tabletin jonka se olisi itse valmistuttanut ja myisi itse. Aika negatiivinen uutinen Nokian kannalta jos pitää paikkansa. Eiköhän siellä maanantaina tule uutisia myös Wp8 kännykkä OS:sta.

Jännä maanantain edessä. Ai niin Fortumin tankkaukset menivät kenties loistavalla ajoituksella sillä kurssi on noussut jo 14.73 euroon. Rautaruukkikin osoitti perjantaina elonmerkkejä noustessaan yli 11%.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: