Kesädipin makua toukokuussa

Toukokuussa osakkeiden nousuboomi kesti melkein kuun loppuun saakka, mutta keskustelut keskuspankkien tukitoimien vähentämiseksi alkoivat jyllätä, makrotilastot olivat paikka paikoin huonoja ja normaalin kesädippi alku taisi tulla tuohon toukokuun loppuun. Loppukuun huonosta menosta huolimatta salkkuni arvo kasvoi 2.6% edelliskuusta. Runsasta viikkoa aiemmin kasvuprosentti oli jossain 6% kieppeillä. OMX Hex Cap nousi toukokuussa 1,65%, Nasdaq 3,78% ja S&P500 2%.

Sankariosakkeet:

  • TTWO +9%
  • Nokia +4%
  • Sampo +4% kuun loppuun (myin n. 50 centtiä korkeammalla hinnalla mitä kuukauden päätöskurssi oli)
  • Fortum +3%

Luuserit:

  • Brasilia ETF (EWZ) – 8%
  • Venäjä ETF -5%
  • Kiina ETF -5%
  • Metso -4%
  • Intia ETF (IFN) -3%

TTWO:n suuri päivä 17. syyskuuta lähestyy ja sitä mukaan kuume alkaa nousta. Tuo päivä on siis yhden lähivuosien odotetuimman pelin GTA V:n julkaisupäivä ja se tulee uskoakseni nostamaan kurssi vielä reilusti, jopa kymmeniä prosentteja näiltä tasoilta. TTWO on salkkuni suurin osake. Nokiaa ostin hieman lisää kun firma on saanut markkinoille aika vaikuttavan määrän uusia Lumioita ja NSN marssii vahvasti. Listautumisuutinen tai vastaava voisi nostaa kurssia kymmeniä prosentteja hyvinkin nopeasti. No sellaista ei välttämättä ole tulossa, mutta pelkästään luuripuolen veto voi olla hyvä 2Q:lla. Toisaalta jos luuripuoli pettää alkaa Nokialla olla vakava paikka kun vuonna 2011 julkistettu strategia ei vieläkään ottaisi tuulta alleen. Sammot saatan ostaa takaisin salkkuun, PKC:n dippiä olen odotellut ja odottelen. Sieltä sitä voisi ostaa salkkuun kuten ehkä Nokian Renkaitakin jos laskisi. YIT jakaantuu heinäkuussa joten kurssiin pitäisi kuukauden sisään alkaa rakentua jakaantumislisää mutta toisaalta se kesädippi saattaa pudottaa kurssia. Minua kiinnostaa YIT puoli, ei Caverion.

Olen varautunut mahdolliseen kesädippiin siten että olen keventänyt omaa salkkuani ja nyt noin kolmasosa salkusta on käteisenä odottamassa hyviä ostotilaisuuksia joita kesäkuu mahdollisesti tarjoaa. En tuskin ole myymässä kesäkuussa mitään mutta saatan nostaa osakepainon jopa 100%:iin kuun aikana. Toukokuussa myin pois Sammot ja ostin hyvin pienen määrän Nokiaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: